8&9-competitie

Doe je mee aan de 8&9-competitie?

Ben je net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of heb je vroeger getennist en wil je het nu weer gaan oppakken? Dan is de 8&9-competitie helemaal iets voor jou! Deze competitie is namelijk uitsluitend voor spelers met speelsterkte 8 of 9. Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen daarom niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor tennissers die al een balletje kunnen slaan en de tweede klasse voor de beginners.

Wat houdt de 8&9-competitie precies in?

– 7 speeldagen in april & mei
– keuze om te spelen op donderdagavond óf zondagmiddag (deze dagkeuze geldt vervolgens voor de gehele competitie)
– minimaal 3 spelers per team (samenstelling maakt niet uit)
– elk team speelt 2 dubbels
– wedstrijdresultaten tellen niet mee voor ranking
– compact spelen

Opgeven kan t/m 15 januari 2017.

Meer informatie? Neem dan een kijkje op http://www.knltb.nl/89

Indien je je wenst op te geven voor deze competitie graag een mailtje sturen naar tc@tstvlacoste.nl. Als er nog vragen zijn kun je deze stellen aan Paul Schuurbiers (0642325602)

Zomeravondcompetitie

Doe je mee aan de Zomeravondcompetitie?

Vind jij 7 speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig? Meld je dan aan voor de Zomeravondcompetitie! Deze competitie wordt gespeeld op woensdagavond (vanaf 19.00 uur) in mei en juni en kan naast de Voorjaarscompetitie gespeeld worden. Per team zijn er minimaal vier spelers nodig. Elk team speelt per avond vier dubbels (4x HD, 4x DD of 1x HD, 1x DD en 2x GD) Teams van alle speelsterktes kunnen ingeschreven worden! Voor Lacoste is dit de ideale mogelijkheid om samen met je team te strijden onder de ogen van menig Lacostiaan tijdens de clubavond! Opgeven kan tot 15 januari 2017!

Meer informatie? Neem dan een kijkje op www.knltb.nl/zomeravond


Indien je je wenst op te geven voor deze competitie graag een mailtje sturen naar tc@tstvlacoste.nl. Als er nog vragen zijn kun je deze stellen aan Paul Schuurbiers (0642325602)

Compact Spelen

In 2017 maakt de KNLTB ‘Compact Spelen’ mogelijk. In het kort betekent dit dat de partijen bij een 3e set een wedstrijdtiebreak kennen en dat bij 40-40 (deuce) meteen beslissend punt gespeeld wordt. De partijen duren hierdoor wat korter, en zijn beter planbaar. Dit systeem zal van toepassing zijn in zowel de 8&9-competitie als de zomeravondcompetitie. De voorjaarscompetitie zal nog met het oude systeem werken (volledige 3e set & voordeel-nadeel)


Voorjaarscompetitie

Naast de hierbovengenoemde nieuwe competitievormen kan je je uiteraard ook opgeven voor de voorjaarscompetitie! Deze wordt gespeeld in april, mei en juni en is de grootste landelijke competitie! Opgeven kan tot 12 december 2016!